O waldorfský způsob výuky je zájem, město chce rozšířit školu v Žabovřeskách

O waldorfský způsob výuky je zájem, město chce rozšířit školu v Žabovřeskách

Rodiče, kteří vyhledávají pro své dětí waldorfský styl výuky se mohou těšit na více volných míst ve Waldorfské ZŠ a MŠ Plovdivská. Rada města schválila záměr rekonstrukce výměníkové stanice v Plovdivské ulici. Tam se má přesunout Středisko volného času Lužánky – pracoviště LATA, které nyní sídlí v prostorách současné školy. Radní také odsouhlasili záměr opravit plavecký bazén, který je součástí školy.

Pracoviště LATA, které zajišťuje nabídku volnočasových aktivit pro obyvatele městské části Žabovřesky, využívá v současnosti prostor pavilonu B Waldorfské Základní a mateřské školy. Vedení školy však má o tento prostor zájem, protože chce rozšířit kapacity školy. Ty nyní nedokážou pokrýt zájem rodičů. Vítáme snahu městské části zachovat nabídku volnočasových aktivit,“ uvedl radní pro oblast školství Jaroslav Suchý.

Radní města Brna proto podpořili záměr rekonstrukce výměníkové stanice ve stejné ulici, kam by se LATA mohla přesunout.

„Schválený investiční záměr předpokládá zásadní rekonstrukci výměníkové stanice. V přízemí se bude nacházet kavárna a centrum pro seniory. To bude sloužit také jako výdejna obědů s posezením i jako společenská místnost. V první patře vznikne centrum pro rodiče s malými dětmi, a především prostory pro zájmové kroužky pracoviště LATA. Schválený investiční záměr dosahuje v celkových nákladech více jak 48. mil. Kč,“ doplnil 1. místostarosta Žabovřesk Filip Leder.

Představitelé města a městské části se také rozhodli zrekonstruovat zchátralý bazén, který se nachází v prostorách současné školy.

„Součástí připravovaného projektového záměru na rekonstrukci bazénu je i požadavek na možnost jeho využívání veřejností v odpoledních hodinách a o víkendech. To rozšíří spektrum aktivit, které v oblasti trávení volného času město nabízí. Celková rekonstrukce bazénu by mohla být hotova v roce 2021“ doplnil Suchý.

Plavecký bazén má rozměry 17 x 8 metrů a v současné době je neprovozovatelný. Opravený bazén by neměl být závislý na provozu školy, proto se počítá i s vybudováním samostatného vstupu.