Chátrající poliklinika na Lesné se dočkala rekonstrukce po 45 letech

Chátrající poliklinika na Lesné se dočkala rekonstrukce po 45 letech

Rekonstrukce polikliniky na Lesné je projekt, u kterého jsem stál již jako místostarosta městské části Brno-sever. Tehdy se podařilo připravit všechno potřebné pro zhotovení projektové dokumentace. Stavět se začalo ale až později.

Po dvou letech je rekonstrukce polikliniky na Lesné konečně hotová. Práce začaly v listopadu 2017 a dokončeny byly letos na konci října. Projekt zpracovala společnost Arch.Design a realizaci stavby měla na starosti společnost IMOS Brno. 

V první etapě rekonstrukce bylo nutné zateplit celou nemocnici s výjimkou pavilonu C, opravit střechu, vybudovat laboratoře a nájemní jednotky. Podařilo se velmi hezky upravit samotný objekt i jeho blízké okolí, vybudován byl také bezbariérový přístup. V suterénu pavilonů D a E je nová podlaha. 

Kompletně se vyměnily základní technické instalace a nové jsou i patrové rozvody. Na poliklinice působí  asi čtyřicet lékařů s patnácti různými specializacemi. Areál, který od počátku funguje jako zdravotnické středisko, byl slavnostně otevřen už v roce 1974, dočkal se tedy rekonstrukce po dlouhých 45 letech. 

Celková částka za opravy přesáhla 160 milionů korun. Na financování se podílela i městská část Brno-sever, která nechala vypracovat projekt a uhradila ze svého rozpočtu 30 milionů korun. Ještě však není úplně hotovo, i když se zvenku zdá, že stojíte u špičkového moderního zařízení, je před námi ještě druhá etapa, jejíž cílem bude opravit především interiéry polikliniky. V současnosti na tuto etapu usilovně hledám finanční prostředky. Věřím, že se to podaří a všichni návštěvníci si užijí moderní polikliniku se vším všudy co nejdříve.