Nový Lískovec postaví novou kapli. Lidé na ni budou moci přispět ve veřejné sbírce

Městská část Brno – Nový Lískovec je patrně jedinou městskou částí, ve které chybí stavba sakrálního charakteru. To se ale brzy změní. V rámci participativního rozpočtu v roce 2019 totiž uspěla studie na novou kapli v rámci Parku kamenný vrch. Rada městské části poté vyhlásila soutěž na podobu kaple. Na financování kaple budou moci přispět i lidé ve veřejné sbírce.

„Pro městskou část je důležité kromě výstavby samotné kaple vytvořit nové místo pro setkávání obyvatel. To vznikne před kaplí a bude představovat vycházkový a výletní cíl nejen pro občany Nového Lískovce. Budou se zde moci konat také společenská a sváteční setkání. Celkové náklady na výstavbu kaple předpokládáme kolem 10 milionů korun. Kromě finančních prostředků z městské části a města Brna chceme také oslovit veřejnost,“ uvedla radní městské části Hana Pospíšilová.

S vyhlášením veřejné sbírky musí souhlasit ještě Rada města Brna, která o tom bude hlasovat na svém zasedání 20. října.

„Je už určitou tradicí, že na podobné projekty přispívají i soukromé subjekty nebo veřejnost. Bylo tomu tak například i při výstavbě nových kostelů na Lesné nebo v Líšni. Já celý projekt velmi vítám, protože v Novém Lískovci míst, kde by se lidé mohli potkávat není mnoho. Kaple se stane dominantou městské části a rozhodně prospěje sousedskému a občanskému životu v Novém Lískovci,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Rada městské části vybrala pro zhotovení projektové dokumentace Volné sdružení architektů. Vytvoření projektové dokumentace vyjde městskou část na 278 tisíc korun.

Další články

Brno již rok sbírá bioodpad

V prvním roce systematického svozu bioodpadu z veřejných stanovišť dokázali Brňané do hnědých popelnic umístit 1 236...