Seniorská organizace pořádá online kurzy na práci s chytrými telefony a tablety

Organizace Spokojený senior – KLAS z.s. rozjel nový projekt, kterým by chtěl navázat  na mobilní počítačové učebny. Jelikož ty není v této době možné realizovat, člen Mladých lidovců Jan Palán dal s kolegyněmi hlavy dohromady a vymysleli dva online kurzy – kurz chytrých telefonů (vedený Janem Palánem) a kurz tabletů (vedený Monikou Piliarovou). V obou případech se kurzy soustřeďují na práci se zařízením s operačním systémem Android.

Program kurzu se orientuje na základní dovednosti ovládání telefonu a je tak vhodný zejména pro začátečníky a lidi s menšími zkušenostmi s touto technologií. Kurz se skládá z pěti řádných lekcí + jedné úvodní. Účastnit se ho může kdokoliv a odkudkoliv. Jedná o kurz přes internet, tudíž nezáleží na bydlišti. Podmínkou je pouze možnost připojit se přes počítač s webkamerou a chuť se něco nového naučit. V kurzu se účastníci naučí například orientaci v prostředí chytrého telefonu, ovládání hovorů a třídění kontaktů, ovládání aplikací pro komunikaci, jako jsou messenger, whatsapp apod.

V tuto chvíli běží první kurz (skupina se skládá vždy maximálně z 5 účastníků). V případě zájmu plánují v KLASu otevření dalšího kurzu.

Tento kurz je nejen příležitost se něco nového naučit, ale je to především způsob, jak přijít v této nelehké době na jiné myšlenky a poznat nové lidi. Pořadatelé se těší na každého nového zájemce.

Přihlašovat se je možné e-mailem nebo telefonicky na následující kontakt:

e-mail: info@spokojenysenior-klas.cz 

telefon: 730 805 857

Videopozvánka: https://www.youtube.com/watch?v=kHTuX2cSTAo

 

 

 

Další články