Dětí v Brně přibývá. Vedení města tomu přizpůsobuje své plány

Počet žáků navštěvují základní a mateřské školy v roce 2018/2019 v Brně opět rostl. Město proto plánuje zvyšovat kapacity především mateřských škol. Představitelé města při svých plánech zohledňují počet narozených dětí i statistiky vyplývající z Výroční zprávy o rozvoji obecního školství ve městě Brně za školní rok 2018/2019 chtějí reagovat.

„Už v minulých letech jsme rozšiřovali mateřské a základní škol a musíme v tom pokračovat i nadále. Konkrétně budeme rozšiřovat kapacity škol v městských částech Žebětín, Židenice, Vinohrady, Bystrc a Líšeň,“ uvedl radní pro školství a sport Jaroslav Suchý.

Magistrát města Brna nadále bude také pokračovat v podpoře škol a školních jídelen v přípravě bezlepkových, bezlaktózových či diabetických jídel.

„V Brně je 42 zařízení, která připravují i dietní jídla pro žáky základních a mateřských škol, kteří musí mít ze zdravotních důvodů upravenou stravu. Proto jsme vyčlenili v rozpočtu města dva miliony korun na jejich podporu. Finanční prostředky míří na zvýšení platu kuchařům, pořízení odborné literatury či pořízení nového náčiní,“ dodal Suchý.

Aktuálně je v Brně 66 základních škol a 137 mateřských škol zřizovaných městem. Základní školy navštěvuje 31 044 žáků a mateřské školy 11 591 dětí. Na uvedených školách působilo 3 106 pedagogických pracovníků.

 

 

 

Další články