Velké změny v DRFG aréně

Modernizací prošla během hokejových prázdnin víceúčelová hala DRFG Aréna. Pro bezpečnější hru byly instalovány nové mantinely, včetně plexiskel, střídaček pro hráče, trestných lavic, časoměřičů a sítí. Rovněž byla provedena výměna osvětlení hokejové haly a nouzového osvětlení. V tuto chvíli má DRFG Aréna nejmodernější a nejlepší mantinely i osvětlení v celé ČR.

https://www.facebook.com/udalostibrno/videos/471167020380790/

Mantinely mají vyšší ochranná plexiskla, jsou pružnější, bezpečnější a splňují parametry Mezinárodní federace ledního hokeje pro soutěže,“ uvádí Ing. Antonín Crha, předseda představenstva společnosti STAREZ – SPORT, a. s., v jejímž majetku je hala od roku 2005. Halu pronajímá akciové společnosti Kometa Group. Investice do mantinelů a nezbytného vybavení byla nutná kvůli změnám pravidel IIHF. Výměna stála 5,8 mil. Kč a byla hrazena z prostředků společnosti STAREZ – SPORT, a. s. Podle plánu byla dokončena v polovině července.

Tímto rekonstrukce oblíbené brněnské haly nekončí. Proběhla i výměna osvětlení, které již nesplňovalo předepsané parametry. Nové osvětlení financovalo Statutární město Brno částkou přes 5 mil. Kč. „Nové osvětlení bylo nutné nejen pro vylepšení požitku ze sledování hry, ale také pro snížení nákladů na provoz haly. Také pomůže ke kvalitnějším televizním přenosům,“ sdělil první náměstek primátorky města Brna Mgr. Petr Hladík.

V plánu je i výstavba cca 35 parkovacích míst mezi DRFG Arénou a krasobruslařskou halou. Vznikne tu zároveň i automatická vjezdová brána, skrz kterou budou moci díky nové dlažbě projet i autobusy. Úprava parkovací plochy za 1,8 mil. Kč. bude dokončena na začátku září 2019.

Hala byla vložena do majetku společnosti STAREZ – SPORT, a. s. v roce 2005 a v roce 2010 prošla velkou rekonstrukcí. Od roku 2015 investovala společnost STAREZ – SPORT, a. s. do modernizace haly částku 29 425 509,- Kč (bez dph).

Další články

Brno již rok sbírá bioodpad

V prvním roce systematického svozu bioodpadu z veřejných stanovišť dokázali Brňané do hnědých popelnic umístit 1 236...