V Chrlicích je pro lidovce klíčová výstavba sportovní haly a rozšíření školy

KDU-ČSL v Chrlicích povede do voleb místní truhlář Marek Honzák. Již dvanáct let působí v místním zastupitelstvu. V současnosti je v opozici, ale chce navázat na dobře rozpracované projekty a reagovat na rozvoj městské části.

„V tomto volebním období jsme byli v opozici, přesto jsem se zasadil o výstavbu nové hasičské zbrojnice nebo prosadil elektrifikaci místní zvoničky. V dalším volebním období je pro mě klíčová výstavba sportovní haly a rozšíření školy. Dále se chci zasadit o zlepšení dopravní infrastruktury a vybudování odpočinkových zón. Také je potřeba vyřešit parkování u školy a u nové školky“ uvedl Marek Honzák.

Sportovní halu i rozšíření školy chtějí lidovci pokrýt z rozpočtu města Brna.

„Marek Honzák představil dva projekty, které jsou pro Chrlice zásadní. Bez peněz města se to však neobejde. Sportovní halu si navrhli sami sportovci, proto budu rád usilovat o její finanční podporu. Chrlice se pořád zvětšují a kapacity současné školy přestanou v budoucích letech stačit. Proto chceme přispět i na tento projekt z městské kasy a podpořit tak rozvoj této městské části,“ uvedl 1. náměstek primátora Petr Hladík.

Lidovci v Chrlicích kandidují společně s nezávislými kandidáty.

Vizualizace plánované sportovní haly

Další články